maanantai 21. toukokuuta 2012

Ruualla ei saa leikkiä...

 ...vaikka se hauskaa onkin! Vilma täytti 6 kk toissa viikolla ja samalla aloitimme lusikkaruokailun saloihin tutustumisen. Hyvällä halulla neiti nyt jo maisteleekin perunaa, bataattia, kukkakaalia, maissia, kaurapuuroa, omppua, banaania... Sapuskat menevät suuhun sitäkin mieluisammin, jos saa ottaa lusikan omaan käteen. Tokihan lusikkaa pitää pari kertaa vispata edestakaisin ennen kuin se ehtii suuhun asti - ja jälki onkin sen näköistä. Pyykkivuori alkoi vyöryä päälle eikä tavallisista ruokalapuista juuri ollut apua sotkuihin, sillä neiti tykkäsi tunkea nekin suuhunsa ruuan mukana. Siispä hiukan peittävämpää mallia kehittelemään.


Hihallinen ruokalappu
Malli
OMA
Kankaat Tilkkuvaraston parhaita aarteita,
vinonauhat Prismasta 
Kaavaa ei löytynyt ainakaan äkkiä hakemalla omista käsityölehdistä eikä netistäkään, joten piirtelin sellaisen itse ottaen mittoja yhdestä isompikokoisesta puserosta. Ehkä malli ei ole vielä aivan täydellinen, mutta ajaa asiansa kuitenkin. Ruokalaput ovat päässeet meillä jo käyttöön, ja kyllä nyt on paidat pysyneet puhtaina. Yläkuvassa näkyy jo vähän ruokatahraa keltaisessa lapussa... Oisko jollakulla muulla käyttöä hihallisen ruokalapun kaavalle, jos saisin aikaseksi skannata sen tulostettavaan muotoon?Keltaisen ruokalapun kankaana on vanha mummulan pussilakana ehkä 70-luvulta. Siitä on tehty jo yksi pieni vauvan pussilakana. Ihana väri ja kuosi, mutta kangas on niin kulunutta, ettei tästä oikein viitsi enää vaatteita ommella. Etuosa on vedenpitävä: ompelin taustaksi palan muovitettua froteeta. Froteepala on äitiyspakkauksesta saatu ja ollut aiemmin vuodesuojana. Samasta froteepalasta sai taustan vielä raidalliseenkin ruokalappuun. 

Musta vedenpitävä ulkoilukangas on ostettu Eurokankaan palalaarista vuosia sitten. Kärpässieni-PUL on vaippaompelujen jäämiä. 


Ympyräkuvioisen ja raidallisen lapun kankaat ovat Ikean pussilakanoista. Ostin Kertun huoneeseen kahdet uudet pussilakanat, jotka olivat normaalia kokoa. Kertulla on kuitenkin lasten peitto, joten pussilakanoita piti pienentää. Yli jääneet palat pääsivät nyt hyötykäyttöön. Raidallinen ruokalappu on kuvattu selän puolelta, eli malli on selästä avonainen.

Aikaisemmin on tullut tehtyä muutama tavallinenkin ruokalappu. Limenvihreä vahakankaan palanen löytyi Eurokankaan löytökorista ja maksoi - aivan, yhden euron! Nämäkin laput pääsevät käyttöön, kunhan pikkuneiti opettelee hiukan siivompia syömistapoja.


1 kommentti: