torstai 6. joulukuuta 2012

No onkos tullut kesä...

Naisen mekko
Malli:
SK 4/2012, malli 7
Koko: 40?
Kankaat: Mummolan varastoista

Tämä mekko valmistui jo syksyllä, mutta erinäisistä syistä se päätyy julkaisuun vasta nyt. Myönnetään, onhan se vähän kesäinen kukka- ja perhoskuoseineen. Pitääkö sitä talvella pukeutua synkkiin väreihin? Kehtaisko tässä asussa mennä ihan töihinkin, jos vaihtaisi vielä vaikka tummemman paidan tuonne mekon alle? Vai jätänkö tämän suosiolla odottamaan ensi kesää?


Tekovaiheessa tämä osoittautui oikein epäonnen mekoksi, joten purkamista ei taaskaan voinut välttää. Alun pitäenhän aloin ompelemaan mekkoa äitini toiveesta hänen ostamastaan kankaasta, ja hänen mitoillaan. Tuo Suuri Käsityö -lehden kaava oli kuitenkin mitoitettu lyhyelle naiselle - siis TODELLA lyhyelle naiselle. Kaava osoittautui myös muilta mitoiltaan todella pieneksi. Jos kaavan kokonumero pitäisi paikkansa, tämän mekon pitäisi olla minulle 2-3 numeroa liian suuri. Eipä näytä olevan. Äidilleni sitä ei tarvinnut sitten edes sovittaa päälle... 

Ja lopulta jouduin leikkaamaan vielä koko yläosan uusiksi, koska se kiristi hartioista juuri tuon superlyhyen mitoituksensa vuoksi. Onneksi kangasta oli riittävästi uuteenkin yritykseen. Sitä itse asiassa jäi sen verran, että äidillekin saadaan vielä ensi kesäksi siitä mekko - mutta varmasti jollakin toisella kaavalla.


Loppujen lopuksi jouduin ompelemaan myös vetoketjun kahteen otteeseen, kun alkuperäinen piilovetoketju rapsahti rikki kesken sovituksen. No, sehän on heikko mikä ei käyttöä kestä. Laitoin tilalle sitten ihan tavallisen leninkiketjun.

Ainoastaan yläosa on vuoritettu. Kangas on paksuhkoa puuvillaa, sellaista vähän rouheammin kudottua. Tosi ihana kangas ommella kyllä, ja kuosikin miellyttää silmää. 

1 kommentti:

  1. Kangas on ostettu palakopasta 5 €:lla ja sitä taisi olla 5 metriä, joten kyllä siitä muutaman mekon saa tehtyä

    VastaaPoista