sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kisut ja perhoset

Lapsen tunika ja farkut
Malli:
Dreamland-tunika, Ottobre 4/11
Slim leg -farkut, Ottobre 6/11 (modifioitu)
Koko: 110 cm
Kankaat: kierrätysdenim omista farkuista
kissatrikoo Jo-Ann fabric and craft store
Tällä kertaa valmistui keväistä kuosia Kertulle. Noita kierrätysfarkkuja meillä edelleen riittää, ja jälleen tuhosin yhden parin - tällä kertaa omat isoksi jääneet pillifarkkuni. Perhos-siirtokuva takataskuun löytyi Tiimarista. Housujen malli on sama kuin keltaisissa sammareissa, mutta tällä kertaa tein tuollaisen pitkän resorivyötärön, jotta farkut olisivat mahdollisimman mukavat leikkiessä. Itse denim olikin jo mukavan pehmeäksi kulunutta.

Tuo suloinen kissakangas löytyi uudelta mantereelta. Kävimme joulun alla lomailemassa veljeni luona Philadelphiassa, ja toki siellä piti käydä paikallinen kangas- ja askartelukauppakin tarkastamassa. Aivan toivoton paikkahan tuo Jo-Ann oli tällaiselle kangashamsterille. Onneksi aikaa oli rajallisesti. Mukaan ostosreissulta tarttui edullisia lastenkankaita alle 7 e /metri (!) ja muutama muukin juttu. Kerron lisää noista ja muista ostoksista mahdollisesti myöhemmin... nimittäin kotimaassakin on tullut shoppailtua.Tunikan kauluksessa on perhosenmuotoinen nappi kiinnittimenä. Pääntie ja hihansuut on poimutettu framilonilla. Käsi ylös, kuka tykkää kuminauharypytysten tekemisestä. Anyone? Joopati joo, ei muuten ole ainakaan minun lempipuuhia. Ihan kivat noista poimutelmista kuitenkin tuli, mutta ratkojalle tuli töitä muutamaankin kertaan. Koskapa yhdistelmäsaumurin peitetikki on nyt lopullisesti poissa pelistä, ei (onneksi) tarvinnut tuskailla enää peitetikkiä silikoninauhan päälle. Vanha Student-ompelukoneeni selvisi kanttauksista jälleen kerran mallikelpoisesti.

Onko tuo meidän likka muuten normaalia hoikempi vai ovatko nuo Ottobren mallit keskimäärin leveitä? Tämä on nimittäin jo ainakin kolmas tunika, josta tulee minun makuuni lyhyt ja leveä. Lehden mallikuvissa tämäkin tunika näytti aivan sopivalta. Ensi kerralla siis varmuudeksi kaavasta yhden koon verran leveyttä pois ja pituutta vastaavasti lisää.

P.S. NeaNoan blogi täyttää 1 v, jonka kunniaksi siellä on arvontaa. Käykäähän katsomassa ja osallistumassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti