tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kvaak kvaak!

Nyt se tuli meillekin - nimittäin tämä haalarihullutus. Ovathan nämä lasten päällä aika höpön näköisiä asusteita. Ompelijoiden blogeissakin on pitkin talvea näkynyt toinen toistaan kivempia haalareita aikuisille ja lapsille, hupulla ja ilman. Itselleni en sentään ole moista pupupukua innostunut ompelemaan, kanssaihmisten suureksi onneksi. Kyllähän tietysti jonkun teini-ikäisen tai muuten simpsakan neidin päällä jumpsuit voi näyttää ihan siedettävältä, mutta jos mamma vetää tällaisen haalarin joskus niskaansa, niin toimittakaa hoitoon.
Lapsen jumpsuit
Malli:
Ottobre 4/12
Koko: 80 cm
Kankaat: Ankkaneulos PaaPii Design,
resori Eurokangas, hupun vuori vanhasta T-paidasta
PaaPiin ankkaneulos on 100% puuvillaa ja mahtavan pehmeää, mutta kuitenkin vähän paksumpaa kuin trikoo. Tämä oli mukava materiaali leikata ja ommella - ja on ainakin muutamat pesut kestänyt jo aivan moitteettomana. Hupun vuoriksi tuli leikeltyä trikoota jonkun firman mainospaidasta.

Oma silmä löytää ompeluksesta taas pikkuvikoja. Leikkauksessa en osannut oikein kohdistaa kankaan kuvioita, joten saumojen kohdalla ankkojen nokat nuuhkivat toisten ankkojen peräpäätä. Vetoketju oli kierrätetty jostakin puretusta laukusta tai vaatteesta, ja on varsin "heppaista" tekoa. Jospa tuo kuitenkin kestäisi, kun eihän siihen kovaa venytystä kuitenkaan kohdistu. Niin ja huppu on ihan WaltawA jopa tuolle meidän paukapäälle. Olisihan sitä (huppua) tietysti voinut pienentääkin, jos olisi jaksanut. Olin laiska.
"Soitanpa mummolaan..."
"Haloo!"

Ei tuo kyllä ihan ensimmäinen haalarintekele ollut. Toissa syksynähän minä jo surautin tuolle meidän isommalle tytölle välihaalarin vaaleanpunaisesta fleecestä. Siihen kaava löytyi Suuri Käsityö -lehdestä. Malli oli kooltaan reilu, kuten ohjeessa luvattiinkin. Malli on ns. helppokaava, joten lehdestä löytyy ompeluun kuvalliset ohjeet. Sen verran sovelsin itse, että lisäsin vetoketjun taakse tuulilistan, joka taittuu yläpäässä tuohon eteen. Kuvittelen, ettei vetoketju pääse sillä tavalla hankaamaan leukaa.

Lapsen fleecehaalari
Malli:
Suuri Käsityö 9/2008
Koko: 104 cm
Kankaat: fleece Kestovaippakaupasta,
resori ehkä Eurokankaasta tai jostain
Tämä haalari on ollut käytössä nyt kahtena talvena lähestulkoon joka päivä toppapuvun alla. Ja läheltä katsottuna käytön jäljet myös huomaa. Nythän tuossa alkavat jo hihat ja lahkeetkin käydä vähän lyhyiksi, joten ensi talveksi Kerttu tarvitsee uuden välikerraston. Vihasin tätä haalaria ommellessa, mutta käytössä tämä on ollut ihan superhyvä.5 kommenttia:

 1. Tosi ihana ankkahaalari. Ja mie iloitsen aina, kun vaate tulee käytetyksi, kuten vaaleanpunainen fleecehaalari on tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Kiva tapa että laitat kaikki tiedot kuvan alle selkeästi, kankaan ostopaikka ja kaava jne. Ihana blogi, ekaa kertaa eksyin FBn kautta.

  VastaaPoista
 3. Ihanat haalarit! Ja kyllähän nuita virheitä ompeluksissa on aina itse kullakin. Itse olen oppinutjo melko armeliaaksi itselleni (:

  VastaaPoista
 4. Mites ku mä meinasin tehhä itelleni jooga-asuksi, kun aina on venytellessä vaatteet huonosti? No en kyllä näytä varmaan tarpeeks hyvältä millonkaan, niin onko sitten millään mitään väliä...

  VastaaPoista
 5. Miksei tollanen voisi sopia jooga-asuksi. Siellä tunnillahan ei varmaan muutenkaan tartte olla "edustava" (mä en ainakaan ole), niin tuskin yksi haalari sitä asiaa pahentaa. Eikä ainakaan housunvyötärö sitten ahdista. Juu, jumppa- tai kotiasuksihan tollanen on varmasti aikuisellakin ok, mutta oon nähny ihan kaupungillakin ihmisiä haalarit päällä. Ja osa onnistuu näyttämään niissä jopa hyvältä!

  VastaaPoista