sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Salaiselle ystävälle vol. 1Facebookin Saumanvara-ompeluryhmässä käynnistettiin alkukuussa Salainen Vaateystävä -projekti. Jokainen projektin osallistuja sai itselleen salaisen ystävän, jolle piti ommella vaate tai asu. Tiedoksi sai vastaanottajan koon ja mahdollisesti muuta kuvausta. 
Itse pääsin ompelemaan kaksi vaatetta - tai kaksi settiä, koska ilmoitin haasteeseen itsekin kahden lapsen tiedot. Nyt kun haaste on jo ohi ja salaisuudet paljastettu, kerrottakoon että tämä ensimmäinen asu lähti Punainen Seinä -blogin Santulle. Tai siis hänen suloiselle 2-vuotiaalle kiharatukkaiselle neidilleen...
Lapsen kauluspaita ja pussihousut
Malli:
Molempiin Ottobre 1/2010
Koko: 98 cm (on tosi reilu mitoitus!)
Kankaat: Paitakangas Eurokankaasta
Housukangas Amerikan-tuliaisia
Vastaanottajan kuvauksessa toivottiin värikästä ja vauhdikasta menoa 2,5-vuotiaalle kikkarapäiselle flikalle. Hiukan muutakin infoa tuli, mutta päätin jättää loput noteeraamatta, sillä minulla oli jo visio valmiina. Ainakin asu on värikäs, jos ei muuta. Hiukan tosin arvelutti valita näinkin voimakkaat kuosit vieraalle lahjansaajalle, mutta mielestäni kokonaisuudesta tuli aika onnistunut kuitenkin.
Paidassa on nepparikiinnitys edessä ja pienet röyhelöt nappilistaa koristamassa. Pussihihojen rypyttäminen on sitten pirullista puuhaa, mutta on ne vaan pikkutytöille niin sievät.


Pussihousut ovat tarkoituksella hiukan vajaamittaiset. Edessä on tavalliset taskut ja takana tuollaiset laskostetut paikkataskut, jotka eivät kyllä kankaan kuosin vuoksi juuri kuvassa erotu.

Kaavojen mitoitus oli kyllä TOSI reilu. Tein nimittäin koon 98, kuten vastaanottaja toivoi, ja kavensin vieläpä puseroa ja housuja hiukan, koska kyseessä on hoikka lapsi. Siitä huolimatta vaatteet sopivat vielä nipin napin tuolle meidän 110-senttiselle tytölle! Mutta, mutta... ehkä parempi liian iso asu kuin liian pieni.

Sovituskuvien saaminen osoittautui jälleen hiukan haasteelliseksi. Ilveily on näköjään pienen uhmakaisen "the juttu" tällä hetkellä.4 kommenttia:

  1. Nää on ihanat. Niin siististi tehdyt!

    VastaaPoista
  2. Todella ihana asu ja mielettömän siististi ommellut!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kiitos. Jotenkin näitä puuvillaisia kankaita on musta helppo ja selkeä ommella - toisin kuin joustavia trikoita tai lieruavia juhlakankaita. Siistiä jälkeä ainakin saa vähän helpommin.

    VastaaPoista