maanantai 8. heinäkuuta 2013

Loma meni, loiskis!

No nyt on meillä lomat lusittu ja palattu sorvin ääreen. Sorvaaminen on toki vähän erilaista täällä hevonjeerassa kuin Rovaniemi-cityssä. Jaa, että missäkö hevonjeerassa? No, täälläpä keskellä ei mitään eli "In the middle of nowhere". Tänne rajan pintaan syhkäsimme viikko sitten, ja vähitellen alamme asettua taloksi "välikotiin", kuten Kerttu (4 v.) asian ilmaisi. Vielä en ole uuden asuinkuntamme menoihin ja tarjontaan suuremmin tutustunut, kunhan totesin että lähin kangaskauppakin on 70 kilometrin päässä. Mutta eipä se taida olla ongelma, kun hamsterin varastoista löytyy kangasta niin että varmaan muutaman vuoden saa ommella ennen kuin on hyllyt tyhjinä.

Kesälomaa meidän porinapoppoo ehti viettää kokonaisen viikon, ja se käytettiin tehokkaasti.


Mummulassa oli tytöillä kivaa, kuten kuvista näkyy. Ja äidilläkin oli kivaa, nimittäin mummun vintiltä löytyy lähes ehtymättömät varastot retroja ja ei-niin-retroja kankaita.
Tytön kesätunika ja hattu
Malli:
Oma
Koko: 80 cm
Kankaat: Vanhaa pussilakanaa,
pitsit Hanhelista
Kesätunikaan otin summittaisia mittoja Vilman eräästä valmiista tunikasta ja hattuun mittasin päänympäryksen ja aloin siitä piirtelemään. Taskut ja hihat piirsin vapaalla kädellä. Kukallinen pussilakana oli jo varsin hiutunut, mutta reunoilta löytyi vielä hyvää kangasta, josta riitti juuri ja juuri hattuun ja mekkoon. Pitihän minun sitten käydä tutustumassa Haukiputaalle avattuun Hanheliin sen verran, että pinkit pitsit löytyivät mekon helmaan ja hatun reunaan. Olisihan siellä putiikissa toki ollut muitakin pitsejä, rimpsuja ja hömpötyksiä vaikka millä mitalla.
Sormi meni Vilmalla suuhun. Voikohan näillä kamppeilla edes pelata jalitsua? Voin kertoa, että äitinsä ainakin pelasi pienenä aina kesäjuhlissa, jos vain oli sopiva määrä lapsia paikalla että saatiin joukkueet aikaan. Ja kyllä niissä valkeissa pitsimekoissa sitten olikin joskus ruohotahroja. Jos nyt muuttaisin jotakin tuosta mekosta, niin tekisin pienemmän kaula-aukon. Mutta pitää varmaan vaan pukea toppi tuonne alle, jos alkaa liikaa vilahdella. Onkohan muuten kesä pehmentänyt pääni vai miksihän nykyään tulee varsin nihkeästi enää purettua mitään. Mieluummin nykyisin yrittää vaan keksiä, millä tavalla "väärin ommeltu" voisikin olla "ihan kiva", kuin korjaa hutiompeleita.
Mummun kukat tarvitsevat kastelua. Varsin perusteellisesti tulikin tuo kukka kasteltua sitten lopulta...
Nytpä selvisi mummulan kukkaloiston salaisuus!

Mummulareissun jälkeen lähdimme maalle mökkeilemään. Vaikka taitaa tuo mökkipaikkakunta olla silti ihan "cityä" tähän nykyiseen olinpaikkaamme verrattuna. Siellä kuitenkin kalasteltiin, paistettiin nuotiolla makkaraa, saunottiin ja otettiin rennosti.
Lämmintä loppukesää kaikille!
4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Vähän vaatii vielä harjoitusta noiden kuvien otto, kun en tosiaan oo mikään mestari tuon kameran kanssa. Mutta onhan noissa kesäistä tunnelmaa kuitenkin.

      Poista