torstai 21. marraskuuta 2013

Piippaappa ja paappa pipo päähän

Hellurei, talvi on tullut Rovaniemelle ja maa on valkoisena. Pakkasilla ei päätä palele, kun on pipo korvien suojana. Seuraavassa pari värkkäämääni versiota tästä mainiosta ja tuiki tärkeästä asusteesta.

Naisen ruttupipo
Malli:
Moda 7/12
Koko: M (pienennettynä)
Kankaat: Eurokangas, napit Tiimari
Osallistuin lokakuussa Nappinjan blogissa olleeseen pipovaihtoon, jossa piti ommella salaiselle ompeluystävälle toiveiden mukainen pipo. Vaihto on nyt sulkeutunut ja salaisuudet saa paljastaa. Kerrottakoon siis, että tämä ompelemani ruttupipo lähti postissa Helmi Hetkiä ja Herttaista eloa -blogin Iinalle. Toivottavasti tämä on vastaanottajalle mieleen. Kannattaa muuten käydä tutustumassa myös Iinan blogiin, josta löytyy kauniita neuleita ja ompelutöitä sekä ihania sisustusideoita.

Modan ohjeessa pipon saumaa piti rypyttää rypytyslangalla, mutta minulla ei kärsivällisyys riittänyt moiseen, joten tein tähän reilut laskokset. Värikkäät sydännapit korostavat laskossaumaa. Musta villaneulos löytyi Rovaniemen Eurokankaasta ja on todella mukavan pehmoista. Pipon vuoriksi laitoin kuitenkin puuvillatrikoota, jottei villa kutittaisi herkempääkään käyttäjää.
Neulosta jäi vielä pieni pala, joten pitäisiköhän itsellekin surautella vielä tällainen samanlainen pipo? Oma pipoyllätykseni ei ole vielä tullut postissa, varmaankin johtuen postin viimeaikaisista toimintakatkoksista. Jännityksellä täällä odottelen pakettia saapuvaksi ja toki lisään saamastani piposta kuvat tänne blogiin heti kun mahdollista. Oma pipoyllätykseni saapui tänään postissa, ja siitä kuvat alempana!
Ompelemani pipon seuraksi pakettiin lähti villasta ja heijastinkankaasta askarreltu pehmoheijastin. Tämä oli ihan ensimmäinen tekemäni heijastinviritys. Minulla ei siis ole mitään käsitystä, toimiiko tällainen käytössä vai ei. Mutta ihan hauska tätä oli värkätä.


Jo aiemmin syksyllä neuloin ihan itselleni lörppäpipon ja kämmekkäät Nalle Taika -langasta.
Naisen neulottu pipo ja kämmekkäät
Malli:
Oma
Lanka: Novita Nalle Taika
Tämän yksinkertaisempia neuleita ei juuri ole olemassa. Pipo on neulottu pyöröpuikoilla suorana putkena ensin 2 oikein - 2 nurin, sen jälkeen sileänä neuleena aina oikein. Lopussa kavennukset 6x/kerros. Samoin kämmekkäät on tehty suorana putkena silmukoita vähentämättä tai lisäämättä ja peukaloa varten on jätetty reikä, johon neuloin lopuksi pari kierrosta ainaoikeaa.


Myös muutamat sukat on tullut neulottua, kun noita 7 veljestä - lankamyttyröitä edelleen pyörii melkoinen määrä tuolla komerossa. Joka kerta kun saan pari myttyrää kulutettua pois, jostakin tupsahtaa laatikkoon uusi kerä jotain ihanaa uutuusväriä. Kukahan lankatonttu se niitä keriä meille kuskaa jatkuvasti?
Tässä raitaa äidille ja tyttärelle. Molemmissa on ohjeena Novitan sivuilta ja lankavyötteestäkin löytyvä perusohje. Raita on ehdoton kuosisuosikkini sukissa edelleenkin, niihin en koskaan kyllästy. Seuraavat voisin kyllä tehdä jostain vähän räväkämmästä väristä...

Tänään sain postissa oman pipovaihtoyllätykseni. Ompelija Emmi on ollut kyllä ajatustenlukija. Pipovaihdon ompeluksia suunnitellessani mietin nimittäin, että itselleni tekisin ehdottomasti mustan pipon, jossa on iso pinkki rusetti. Sellainen löytyi paketista, vaikka muistaakseni ihan näin tarkkoja ohjeita toivemyssystä en tekijälle antanutkaan. Tämä pipo on minusta sopivasti pirteä mutta kuitenkin naisellisen tyylikäs. Ja ihan vähän höpö, kuten minäkin. Pipo on aika ohut, mutta pikkupakkasilla varmasti riittävän lämmin, sillä siinä on fleecevuori. Nyt vielä mietin, pukisiko tuon siten, että rusetti on edessä vai vähän sivulla - molemmilla tavoin se näyttää kivalta. 
Valokuvat ovat Kertun (pian 5 v.
) käsialaa, eikä valotus ihan aina onnistunut. Tosin eivät omat otokseni yleensä ole juuri sen parempia.
Tässä vielä valokuvataiteilija itse. Kertullekin olisi rusettipipo kelvannut, mutta ehkä hänelle pitää tehdä oma, sillä tästä saamastani en taida luopua...

4 kommenttia:

  1. Tänään postipoika toi IHANAN IHANAN paketin! Kiitos! <3 Pipo on niin täydellinen, täydellisen lämpöinen, täydellisen mallinen ja kaikin puolin ihana! Ja tuo heijastin vielä piste iin päälle! ihana,kiitos. :) Pipo oli jo kauppareissulla päässäni ja joku tuntematon kehui pipoa hienoksi! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa kivat laskokset ja pirteät napit. :) Ihana pipo!

    VastaaPoista
  3. Onpa mukava kuulla, Iina, että pipo oli mieleinen! Onneksi sain tänään paketissa vähintään yhtä kivan pipon itselleni... :D

    VastaaPoista