perjantai 4. toukokuuta 2012

Kestovaippoja vauvalahjaksi

Serkkuni sai maaliskuussa suloisen tyttövauvan. Neidin nimiäiset pidetään tänä viikonloppuna, ja kovasti tietysti jännitämme, minkä nimen vanhemmat ovat kaunokaiselleen valinneet. Kestovaippoihin hurahtaneena hörhönä innostuin ompelemaan tulokkaalle lahjaksi parit vaipat. En tosin tiedä, onko serkkuni lainkaan kiinnostunut kestovaippailusta. Ekohenkinen hän kyllä on muuten, ja luonteeltaan sen verran rempseä, etten usko hänen vaippalahjasta ainakaan närkästyvän. Eiköhän vaipat ole nykypäivänä jo ihan salonkikelpoinen lahja, kun niitä kerran on äitiyspakkauksessakin. 

Tällainen vaippasetti lähtee kokeiluun eteläiseen Suomeen, kunhan saan aikaiseksi kirjoittaa lyhyet käyttöohjeet vaipoille. Kaikki vaipat ovat S-kokoa, mutta eri kaavoilla tehtyjä. Kokoero on muuten aika huomattava eri mallien välillä! Mitäs tykkäätte, onko tarpeeksi/liian tyttömäisiä?
Valkoinen ja bambikuvioinen vaippa ovat sisävaippoja. Molemmissa on kiinteää imua pari kerrosta sekä lisäimuläppä. Valkoisessa on lisäksi tasku lisäimulle. Vaaleanpunainen on PUL-tasku flanellitaittoimulla. Lisäksi kahdet hahtuvapöksyt lähtevät matkaan käyttövalmiiksi pestyinä ja lanoliinitettuina.
Neulotut hahtuvahousut 
Malli OMA 
Lanka Pirtin kehräämön hahtuva ja Novita Huopanen. 
Tässä housut kuvattu pepun puolelta.
Hahtuvahousut 
Lanka Pirtin kehräämön hahtuva ja Novita Huopanen 

Velour-sisävaippa kiinteällä imulla ja imuläpällä. 
Kaava Suuri käsityölehti 1/08, muokattuna
Kankaat Valkoinen velour, Eurokangas
vaaleanpunainen Coolmax sekä imuosan bambujoustofrotee, Sampsukka. 
Kiinnittimenä vaaleanpunainen Touchtape, Kestovaippakauppa

En ole ollut täysin tyytyväinen tuohon tarranauhaan, vaikka se oikein ärhäkästi tarttuukin. Se käpertyy, harmaantuu ja nyppyyntyy pesuissa mielestäni enemmän kuin Aplix. PUL-taskuvaippa ja flanellinen taittoimu
Kaava Suuri käsityölehti 1/08, muokattuna
Kankaat vaaleanpunainen PUL ja vaippaflanelli, Pikku-Aurinko
Sisäpinnan Coolmax ja KAM-nepit, Sampsukka

Mallina toimii rakas ja hyväksi halittu vanha Mölli-nukkeni. Nimen olen itse antanut nukelle suunnilleen saman ikäisenä kuin meidän Kerttu on nyt. Taittoimussa on kolme kerrosta paksua vaippaflanellia, taiteltuna siis 9 krs.

Velour-sisävaippa kiinteällä imulla ja imuläpällä. 
Kaava Ottobre 6/2010, "Vattumato"
Kankaat Bambi-velour, Metsola 
valkoinen velour, Eurokangas
Imuläpän Coolmax, imuosien bambujoustofrotee ja nepit, Sampsukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti