torstai 10. toukokuuta 2012

Villistelyä
Viikonloppuna kävimme etelässä moikkaamassa sukulaisia. Hyödynnän yleensä automatkat neulomiseen miehen ajaessa. Se onkin oikeastaan ainoa tilanne, jossa nykyisin ehdin keskittyä neulomiseen. Opiskeluaikana neuloin aina luentojen aikana ja siihen aikaan minulla olikin aina puolenkymmentä neuletyötä keskeneräisenä odottamassa. Oli näet täysin mahdotonta lähteä luennolle, jos ei ollut neuletyötä mukaan otettavaksi. Tällä hetkellä minulla ei ole yhtään neuletyötä kesken, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin!


Kerttu pääsi tutustumaan isotätinsä luona pikkuisiin villapalleroihin. Tässä kuvassa neidillä on päässä tekemäni kevätpipo 7 veljeksen jämistä. Malli on tavallinen suorakaide. Ajattelin tehdä samanlaisen pipon vielä eri värisenä toiseen välikausihaalariin sopivaksi.

Matkalla sain neulottua kahden vaippapöksyt Vilmalle. Ne ovat kuvassa keskimmäinen pari. Reunimpana olevat ovat aiemmin keväällä tikutettuja. Kaikissa on mallina enemmän tai vähemmän sama, itse kehitelty ohje - olkoon nimeltään vaikka "Vilmis" omistajansa mukaan. Ohjeetkin voisin tietysti joskus kirjoittaa muistiin. Malli on edestä vähän samankaltainen kuin Ullan pöpät, mutta takaosan kiila on erilainen (näkyy edellisen postauksen sydänpyllypöksyissä). Kaikki pöksyt ovat n. kokoa M ja sopivat mainiosti 6 kk ikäiselle, vajaa 8 kg painavalle neitokaisellemme.
Neulotut illavaippahousut
Malli OMA
Langat luonnonvalkoinen hahtuva Pirtin kehräämö
Novita Huopanen "Piki" ja Puro "Takkatuli"

Mikäpä sen rentouttavampaa kuin neuloa 100% villalankaa puisilla puikoilla. Se tuntuu jotenkin todella luonnolliselta ja maanläheiseltä. Puikot eivät kilise eivätkä kädet hikoa. Ja paksuilla puikoilla valmista syntyy nopeasti. Hahtuvasta jää vielä käsiin hiukan villarasvan tuoksua. Tuo hahtuva on kyllä tosi riittoisaa. Yhdestä 8 e maksaneesta vyyhdistä olen nyt tehnyt kolmet pöksyt (vaikkakin kahden raidallisina) ja sitä on vielä jäljellä sen verran, että yksiin pieniin pöksyihin saa ainakin raita-ainekset.
Kerttu keksi monta luovaa käyttötapaa vaippapöksyille.

Merinovillahousut
Malli OMA
Lanka purkulankaa kirpparilta löytyneistä 
pöksyistä (ilmeisesti Reggae extrafine)

Neulotut hahtuvahousut
Malli OMA
Langat liukuvärjätty hahtuva siskolta saatua
pinkki Novita Huopanen
Vaippahousut vanhasta villapaidasta
Tässäpä meidän "luottovillikset", jotka ompelin jo kolme vuotta sitten Kertun ollessa vauva. Näihin on käytetty kirpparilta ostettu punainen villapaita (muistaakseni 80% villaa, 20% polyesteria), joka oli edellisellä omistajalla hiukan päässyt huopumaan. Kaava on kestovaippainfosta. Näillä housuilla ei ole falskaamista päässyt tapahtumaan ikinä, vaikka sisävaippa olisi kuinka litsläts. Haaraosaan on leikattu villapuseron vartalo-osa kaksinkertaiseksi. Lahkeet syntyivät yksinkertaisina puseron hihoista. Käytössä vyötärö on hiukan löystynyt, joten lisään siihen ehkä kuminauhan joskus.

Ylemmässä kuvassa alkuperäinen omistaja ja alakuvassa pikkusisko samoissa villiksissä. Kasvunvaraa on vielä reilusti taitettavien lahkeensuuresorien ansiosta. Housut pääsivät tänä keväänä "ykkösvaatteiden" sarjaan, kun Vilma sai kummitädiltään lainaksi niihin väriltään sopivan suloisen mekon/tunikan. Retromekko on kummitädin vanha ja peräisin 80-luvun alusta - hyvin säilynyt ja nii-in suloinen!
Huh huh, kun tuli pitkä postaus. Ensi kerralle koitan keksiä jotain muutakin kuin vaippoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti