perjantai 1. kesäkuuta 2012

Ihan parhaat housut


Lappuhaalarit
Malli
Back to 70's/Ottobre 1/12
Koko 104
Kankaat kierrätysmateriaaleja,
napit ja vetoketju Eurokankaasta
 Oma kehu ei haise, vaan Kerttu sanoi otsikon mukaisesti näistä pöksyistä. Kyllä mammalla tuli tippa linssiin niistä sanoista. Oli neiti näitä kyllä kovasti toivonutkin siitä lähtien, kun katseltiin taannoin kyseisten housujen kuvaa Ottobre-lehdestä. Ja niiden piti nimen omaan olla ruskeat, vaikka muitakin värejä ehdottelin hänelle. Tapaamme Kertun kanssa katsoa aina OB:n yhdessä läpi, koska lapsimalleina on muutaman kerran ollut kerhokavereita ja niitä on kiva sieltä bongailla. 


Luulin, että neiti oli jo unohtanut koko housutoiveen, kunnes eräänä iltana nukkumaan mennessä hän sanoi: "Äiti, olisipa kiva jos tekisit minulle omat farkkuhousut. Semmoiset, joissa on henkselit. Semmoiset ruskeat." Pakkohan ne oli tehdä.

Lapsi on lahjottu valokuvamalliksi tumman suklaan avulla. 70% kaakaota sisältävä tooosi tumma suklaa sopii ihanasti housujen väriin, kuten Metsolan Moondrive-paitakin.


Housut on ommeltu kierrätysmateriaaleista. Ruskeat vakosamettiset äitiyshousut ovat palvelleet molemmissa raskauksissa. Ne olivat kuitenkin vähän turhan suuret, koska ne niin sanotusti pyörivät jalassa vielä ihan loppuraskaudessakin. Enpä siis ajatellut säästää niitä enää mahdollisia tulevia raskauksia varten. Vuorikangas on aiemmasta ruokalappu -postauksesta tuttua Ikean pussilakanaa. 
Etulapun kulmiin tein jatkokappaleet, koska niiden kohdalle osuivat äitiyshousujen takataskut ja kangas oli siltä kohden eri väristä. Hiukan takataskun tikkausjälkeä näkyy uuden kaarevan sauman vieressä.
Kangas on haalistunutta, mutta oikeastaan se on näissä wannabe-retro-pöksyissä ihan kiva efekti, vai mitä! Malli oli pääosin tosi hyvä. Henkseleistä tekisin hiukan lyhyemmät ja takakuminauha saisi olla ainakin Kertulle tiukempi. Lahkeenpituus on tällä tavalla juuri sopiva, vaikka kasvunvaraa näihin ei nyt hirveän paljon jää. 

3 kommenttia:

 1. Niin iHanaT housut! Itselläkin tarkoitus tehdä tuollaiset esikoiselle kesän juhliin. Juuri tänään löysin kirpparilta iiiison palan vakosamettia (3€).

  VastaaPoista
 2. olis hyvät ,täytyis saada kaavat

  VastaaPoista
 3. Hei,
  tosiaan haalarihousujen kaavat löytyvät Ottobre-lehdestä 1/12 numerosta. En voi valitettavasti kaavoja laittaa jakoon nettiin, kun ei lehtien kaavoja saa ilmaiseksi mennä julkaisemaan... mutta useimmista kirjastoistahan löytyy tuota Ottobre-lehteäkin - saisitkohan kaavan sitä kautta? Irtonumerona tuo lehti taitaa olla jo valitettavasti loppu. Joku muukin ilmeisesti on tykännyt tämän lehden malleista. :)

  VastaaPoista