tiistai 21. elokuuta 2012

Keltaiset sammarit ja "päivystyshuppari"

Lapsen sammarit
Malli:
"Slim Leg", Ottobre 6/11
Koko: 104
Kankaat: Vakosametti Eurokankaan palakorista
 Tänään alkoi meidän Kertulla jälleen päiväkerho kesätauon jälkeen. Kovasti tyttö olikin jo odottanut kerhon alkamista. Jalkaansa tyttö sai ihka uudet "isojen tyttöjen housut".


 Kovin isolta tytöltä tuo Kerttu näyttääkin jo, vai mitä! Vilma tuolla taustalla onkin menossa jonnekin ihan muualle kuin kerhoon. Housut istuvat Kertulle oikein mukavasti, vaikken sovittanut edes lahkeen pituutta kesken ompelun. 

Kangas on jälleen Eurokankaan palalaarista, kuten suurin osa muistakin käyttämistäni kankaista. Vakosametti on minusta laadukkaan tuntuista, selkeästi jämäkämpää kuin monissa valmisvaatteissa. Kankaassa on kuitenkin tosi mukavasti joustoa, joten se toimii lastenvaatteessakin. Hiukan näppäryyttä kyllä vaatii ommella tällaista paksumpaa kangasta ompelukoneella, mutta minun koneaarteeni selviytyi tehtävästä hyvin. Ehkäpä laitankin tuosta museomasiinasta ensi kerralla vähän esittelyä.
Yksityiskohtana takataskun pöllölogo
ja kulmissa poikkisuuntaan leikatut kiilat.
Lapsen neulehuppari
Malli:
Muokattu useasta Novitan mallista
Koko: 98/104
Langat: Novita Tennessee (100 % puuvilla),
puikot nro 3½.
 Hupparin olen neulonut viime syksynä tehdessäni pitkiä yöpäivystyksiä. Yövuoroissa on aina väkisinkin jonkin verran odottelua, eikä päivystäjä aina voi lähteä nukkumaankaan. Väliajalla valmistui siis raita jos toinenkin. Huppari on ollut Kertulle tosi mieleinen, varsinkin kun siinä on huppu. 
 Mieheni salaa nappaama kuva väsyneestä äidistä. Näinkin voi ilmeisesti käydä työn raskaan raatajalle. Viime aikoina en ole kylläkään yötöissä ollut, mutta tuplapitkiä päivävuoroja tulee joskus pakerrettua. Nykyinen päivätyöni on kyllä ihanaa ja mielenkiintoista mutta sen verran kiireistä, ettei todella ole tarvinnut ottaa käsityötä mukaan ajankuluksi. Kotona onneksi ehtii aina välillä rentoutumaan - joko nukkuen tai ommellen. 

6 kommenttia:

 1. Kivanmalliset pöksyt! Mistä nuo koot alkoi? täytyy ehkä itsekin joskus omalle neidille ommella, on hyvin istuvan näköiset!

  Ja voi ei miten ihana ja ihanan realistinen kuva vähän väsyneestä äidistä! :) :D

  VastaaPoista
 2. Ihanan aurinkoiset sammarit, just hyvät synkkään syksyyn. Ja nukahditko ihan oikeasti tuohon asentoon?! Kivat verhot muuten taustalla :D

  VastaaPoista
 3. Tuossa kaavassa oli koot 86-122 ja samassa lehdessä löytyy vielä samanlainen housumalli "long slim legs" isommille lapsille 170 cm asti. Kaavassa oli myös vyölenkit ja reisitaskut, mutta jätin ne pois kun oli noin paksu kangas käytössä ja aattelin että ois tullu liian tönköt pöksyt.
  Ja kyllä mää ihan unen puolella tuossa kävin - havahduin salamavalon räpsähdykseen. Mulla on kyllä muutenkin lahjoja tähän, kun opiskeluaikanakin muutaman kerran löysin itseni nukkumasta kurssikirjan päältä.

  VastaaPoista
 4. Tosi makeet sammarit! :)

  VastaaPoista
 5. ihanat nuo samamrit!! Pitää kyllä olla aikalailla väsy, kun pystyy tuollaiseen asentoon nukahtaa :D

  VastaaPoista