tiistai 28. elokuuta 2012

Kukkivia vaippoja


Meidän Vilma (9 kk) se vain kasvaa mitä melkoista vauhtia. Ruokakin maistuu siihen malliin, ettei enää pikkuiset rimppareisi-mallin vaipat oikein tahdo mahtua päälle. Siispä uusia ompelemaan, kun kankaitakin kaapista löytyy yllin kyllin. Eihän nämä M-kokoiset vaipat kyllä enää ole ollenkaan niin syötävänsuloisia kuin vastasyntyneen nöttöset, mutta mukava näitä on ommella.

Fleece-vaippakuoret
Malli:
Ottobre 6/10, "Vaapukkatalo"
Koko: 74/80
Kankaat: fleecekankaiden jäämiä muista ompeluista
Kerttu sai valita näihin vaippoihin applikaatioiden värit. Olin yllättynyt, ettei vaaleanpunaista kukkaa tullut sitten ollenkaan . Minusta tuo valkoinen kukka vihreällä pohjalla on ainakin niin hauskan näköinen, että täytyy joskus samaa väritystä kokeilla johonkin vaatteeseenkin.

Valkoisessa vaipassa on kiinnityksenä keltainen Applix-tarranauha. Saumuriommel hiukan hyppi tuossa toisen röyhelön kohdalla, kun en osannut sitä ohjata. Vihreässä vaipassa se osuikin paremmin kohdalleen. 
Miss Vaippa Suomi
Ottobren nettikaava on tosi isokokoinen, joten siksi vähän arvelutti alkaa tällä lehden kaavalla tekemään vaippaa. Tämä on kuitenkin juuri sopiva, eli vastaa vaatekokoa. Tällä hetkellä nepit ja tarrat menevät Vilmalle tiukimmalle säädölle, ja kasvunvaraakin jää.Molemmissa vaipoissa siis on kankaana kaksinkertainen fleece. Kuoret ovat päässeet jo testikäyttöön hyvin nämä pitävät, vaikka reisikuminauhat jäivät  kaiken kiskomisen jälkeenkin vielä hiukan liian löysälle.

PUL-vaippakuori vuotosuojilla
Malli: SikSakSiS, vaippa & vuotosuoja
Koko: M
Kankaat: Sienet ja kukat -PUL, Eurokangas
Kolmas vaippakuori valmistui tästä sieni-PUL-kankaasta, jota aiemmin on näkynyt jo liivinsuojissa ja ruokalapussa. Varsin riittoisaa tavaraa siis tuntuu olevan - olen tehnyt tästä puolen metrin palasta jo aiemmin myös kaksi S-kokoista taskuvaippaa. Tuo Henni Mustakorven suunnittelema vaippamalli on sirompi ja kapeampi kuin esim. tuo Ottobre, eli ei se hirveän paksujen sisävaippojen päälle istu. Mutta esim. Cuddlen kanssa tulee hyvä ja ohut paketti.
Olen kokeillut FOE-kanttauksen tekemistä edellisen kerran joskus muutama vuosi sitten, ja mielestäni se oli jotenkin tooooosi hankalaa. Ehkäpä jotain harjaantumista on tapahtunut, koska nyt nuo reunat onnistuivat aika hyvin. 
"Ja nyt mää en poseeraa kyllä enää yhessäkään vaippakuvassa!"1 kommentti: