perjantai 10. elokuuta 2012

Verho-ompelua

Olen kovasti syksyihminen ja innostun joka vuosi koulujen alkamisesta. Tämä siitäkin huolimatta, ettei meillä tällä hetkellä kukaan käy koulua. Heinäkuussa koko Suomi tuntuu olevan tauolla, mutta elokuussa päästään taas palailemaan ihanaan arkeen. Itsekin olen nyt palannut osa-aikaisesti työelämään, ja työtunteja tälle viikolle riittikin yli kaksin verroin sen, mitä olin alun pitäen suunnitellut. Toisaalta on hyvä tehdä töitä silloin kun niitä on tarjolla, niin voi sitten myöhemmin syksyllä hyvällä omallatunnolla lomailla vaikka vähän lisää.
Kiireisen työviikon vuoksi en kuitenkaan ole jaksanut ryhtyä kovin pitkällisiin ompeluprojekteihin. Onneksi verhoja voi ommella pienellä vaivalla pitemmänkin työpäivän päätteeksi, ja itse ommellen kyllä säästää ihan mukavasti valmisverhojen hintaan verrattuna.
Työhuone ennen... 
Vanhat verhot on ommeltu JYSKin puuvillakankaasta n. 5 vuotta sitten silloisen opiskelija-asuntomme makuuhuoneeseen. Sen jälkeen ne ovat roikkuneet toisen asunnon keittiössä ja nyt työhuoneessa, jonne ne alun pitäenkin laitoin paremman puutteessa "hätävaraksi". Kangas on ihan kaunis, mutta vähän väritön ja huone kaipasi jotain piristystä. 
...ja nyt.
Uuden Majken-verhokankaan valitsi mieheni Ikean-reissullamme. Väri sopii mielestäni hyvin tuohon vuodesohvaan ja oranssi tuo kivaa kontrastia. Myös uusi torkkupeitto ostettiin samalla reissulla. Huone piristyi kyllä jonkin verran, mutta muutoksia on tulossa vielä lisää. Ensinnäkin verhot ovat nyt aika supussa, koska ne on ommeltu täysleveästä kankaasta. Kaunis kuvio ei näin oikein pääse oikeuksiinsa. Olen suunnitellut joko kaventavani verhoja tai ostavani hiukan pitemmän verhokiskon tuohon ikkunaan. Sohva kaipaa vielä paria oranssia koristetyynyä ja seinille myös tarvitsisi jotain väriä. Kalustusta on myös tarkoitus hiukan muuttaa. Laitan lisää kuvia, jos joskus saan muutoksen valmiiksi.

Olohuoneeseen taas tuli paneeliverhot Marimekon Siirtolapuutarha-kankaasta. Keittiön puolelle ompelin samasta kankaasta vielä kappaverhon. Olohuoneesta ei ole ennen-kuvia, mutta siinä oli aiemmin yksiväriset luonnonvalkoiset paneeliverhot, ja huone oli ilmeeltään liiankin valkoinen. Meillä on muuten olohuoneessa huonekorkeus 6 m, mutta verhotanko on vain tuossa alemman ikkunan yläpuolella. Eipä sinne katonrajaan kyllä kukaan saisi verhoja vaihdettuakaan...

Tehtävä: Etsi Vilma
 Uusien verhojen myötä aloin kaivata muutakin väriä olohuoneeseen, mutta ideat ovat tällä hetkellä aika vähissä. Siirtolapuutarha-kangasta jäi vain pieni pala, josta saisi korkeintaan yhden koristetyynyn. Toisaalta tyynyihin voisi tehokeinona käyttää jotain aivan muuta kuosia, kuten vaikkapa tätä tai tätä.

Katsokaapa, mitä muuta ihanaa Siirtolapuutarha-kankaasta voisi saada aikaan: 
Marimekko Siirtolapuutarha Print Dress
Kuva on kopioitu Marimekko-blogista, josta löytyi muitakin inspiroivan näköisiä mekkoja. Tuollainen Ruusupuu-mekko minun on ehkä saatava. Tosin nyt vietän kankaatonta kuukautta Ompeluelämää -ryhmän innoittamana, eli nyt olisi tarkoitus tyhjentää kangasvarastoa eikä haalia sinne lisää täytettä. Noh, myönnetään että Marimekon tehtaanmyymälästä tarttui (viime kuun puolella, huom!) mukaan verhokankaan lisäksi pari pienempää   kangaspalaa, jotka odottavat jatkojalostusta. Eli tyttöjen mekkoja todennäköisesti luvassa jossain vaiheessa.

2 kommenttia:

  1. Siirtolapuutarha on kyllä ihanaa. Marimekon hinnat ovat nykyään vaan jotain hirvittävää sulla on onni asua tehtaanmyymälän lähellä!

    VastaaPoista
  2. Kauniit verhot olohuoneessa ja keittiössä. Varsinkin hyvin verhotettu ns. hankala tila.

    VastaaPoista