keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Pikku-primadonnan voimistelupuku

3 ½ -vuotias Kerttu-neiti aloitti tänä syksynä telinevoimistelun - ja pitäähän sinne tietysti olla ihan oikea voimistelupuku! Viime vuonna temppujumpassa t-paita ja leggingsit olivat yleisin asuste pikku-jumppareilla. Isompien lasten "oikeassa jumpassa" näkyy kuitenkin olevan tytöillä jo enemmän oikeita jumppapukuja ja jopa seura-asuja. Varmaan se seuran jumppapuvun hankinta tulee meillekin jossain vaiheessa eteen, mutta sitä odotellessa ompelin Kertulle puvun violetista jumppapukulycrasta. 

Lapsen voimistelupuku
Malli:
Suuri käsityölehti 8/10
Koko: 104
Kangas: Jumppapukulycra Eurokankaasta
Strassisiirtokuva Tiimarista
Sopiva kankaanpala löytyi jälleen kerran Eurokankaan palakorista. Jumppapukulycra on aika kiiltävää ja kamera muuttaa värejä niin että puku näyttää kuvassa enemmän siniseltä, vaikka on oikeasti violetti. Alla olevassa suttukuvassa näkyy tuo siirtokuva lähempää ja kuvan väri on lähempänä oikeaa. 
 Tämä on siis kiinnisilitettävä valmis siirtokuva, jollaisia olen nähnyt myynnissä Tiimarin lisäksi ainakin Säästökuopassa ja Ottobrellakin. Epäilen kyllä, että nuo strassit lähtevät tuosta keinokuidusta irtoilemaan ajan ja pesujen myötä, mutta toistaiseksi ne ainakin ovat pysyneet hyvin. Kuva-aihe oli Kertulle mieleinen, ja pitäähän pikkutytöllä tietysti ollakin aina vähän bling-blingiä...
Lapsen jumppatrikoot
Malli:
Cinnamon-leggings, Ottobre 1/11
Koko: 104
 Lopusta kankaasta ompelin jumppapuvulle pariksi perustrikoot leggingsien kaavalla. Tein lahkeelle mittaa sen verran kuin kankaanpalasta sai. Ei ihan täysimittaisia tullut, mutta eipähän jäänyt tällä kertaa tilkkuja pyörimään komeroon.


Tässä vielä koko asu neidin päällä. Kasvunvaraa jäi hiukan, muttei liikaa kuitenkaan. 
Tämmöisen liukkaan ja supervenyvän jumppapukutrikoon ompeleminen ei ole mitenkään helppoa puuhaa, enkä kyllä ihan ilman purkamisia tästäkään selvinnyt. Ompelua auttoi kovasti, kun vaihtoi saumuriin ohuet pallokärkineulat. Differentiaalisyöttöä säädin saumurista vähän pienemmälle, niin saumoista ja päärmeistä tuli joustavat eivätkä langat toivon mukaan katkeile käytössä kovin herkästi. Varsinkin pääntiellä saa olla tosi paljon joustoa, koska puku laitetaan päälle kaula-aukon kautta. Pääntiellä ja jalanteillä on 8 mm leveää Framilon-nauhaa tukemassa. 

Tänään onkin taas jumppapäivä, joten Kerttu pääsee kokeilemaan asua ensimmäistä kertaa tositoimissa.

3 kommenttia:

 1. Varmasti kauneimpia jumppapukuja koko salissa :)

  VastaaPoista
 2. Ihana! Täytyykin laittaa lehden numero muistiin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, minustakin tuosta tuli varsin sievä. Ja tunnistaapa ainakin
  oman voimistelijan muiden pikkuisten joukosta, kun ei kellään varmasti ole samanlaista. =)

  VastaaPoista