keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Leijona sanoo RÄYH!

Olen säilytellyt muutamia valmistuneita töitä valokuvakansiossani, ajatuksena lisäillä niitä blogiin "sitten joskus". Koskapa saumuri on ollut känkkäränkkätuulella viime ajat, en ole saanut oikein mitään uutta valmiiksi. Niinpä nyt on aivan sopiva aika esitellä näitä vanhoja väkerryksiä. Pahoittelen kuvien laatua, osa näistä on otettu vanhalla rikkinäisellä kamerallamme .


Vauvan puolipotkarit
Malli:
Suuri käsityö vuodelta nakki
Koko: 62/68
Kankaat: Leijonafrotee Metsolasta
Vauvan body
Malli:
Suuri käsityölehti samaiselta nakkien aikakaudelta
Koko: 62/68
Kankaat: Joustofrotee Metsolasta, resorit Eurokankaasta
Leijonasetti on tehty ennen Vilman syntymää. Se on tarkoituksella sellainen, joka sopii tytölle ja pojalle, vaikka kylläpä se lapsen sukupuoli taidettiin silloin jo arvata. Joka tapauksessa tämä on ajalta ennen peitetikkikoneen hankkimista, ja näemmä ihan siistiä jälkeä on tuolloinkin saanut aikaan. Olen tikannut bodyn resorikanttaukset päältä kapealla siksakilla, koska tuo minun ompelukoneenihan ei tunne kaksoisneulaa. Metsolan joustofroteessa on kyllä jonkinlaista kehitystä tapahtunut laadun suhteen, nimittäin tämä leijonakangas ei ollut kovinkaan joustavaa. Bodysta ja puolipotkuhousuista tuli lopulta varsin napakat, joten ei niitä pienen vauvan päälle ollut mitenkään helppo pukea. Kyllä niitä silti tuli käytettyä, kun ovat niin kivan näköiset. Mielestäni nuo uudemmat Metsolan joustofroteet ovat venyvämpiä ja siten ehkä miellyttävämpiä käytössä.


Leijonaa jäi vielä pieni tilkku jäljelle, joten Kertun Rollo-Ronno-nukke sai oman one-piecen. Kyllä, Kerttu on ihan itse antanut nukelleen tuollaisen nimen. (Epäilen, ettei tuo Rollo-etuliite liity mitenkään kotikaupunkiimme.) Lahkeisiin ja hihoihin kierrätin trikoota vanhojen äitiyshousujen masukappaleesta. Itse housukankaasta olinkin jo aiemmin tehnyt Kertulle lappuhaalarit. Takana on rengasnepparit kiinnittiminä. Malli on piirretty niin sanotusti vapaalla kädellä.

Pilvitunikan tilkuista valmistui vauvalle myös myssy. Lakki on tehty niin ikään jonkin vanhan Suuri Käsityö -lehden kaavalla, ja se oli tarkoitettu vastasyntyneelle vauvalle ensimmäiseksi myssyksi. Siksipä olenkin vuorittanut koko ihanuuden pehmeällä bambujoustofroteella. Mutta kuinkas sitten kävikään - Vilmallamme oli jo syntyessään sen verran suuria ajatuksia, ettei tämä pipo ollenkaan mahtunut niiden suojaksi edes laitokselta lähtiessä. No, Rollo-Ronnolle lakki sopii mainiosti.


Lapsen leggingsit ja paita
Malli:
housut SK 1/2009
Koko: 104
Kankaat: Eurokangas
Tein Kertulle taannoin myös oloasun raidallisesta velourista. Tämä oli erittäin nopea ja helppo ommella, ja käytin siihen pelkästään saumuria. Eli kaikki resorikappaleet on ommeltu ensin renkaaksi, taitettu kaksinkerroin ja ommeltu paikoilleen. Myös housujen vyötäröllä on vain resorikaitale, samoin puseron helmassa. Pusero ja housut ovat olleet todella ahkerassa käytössä niin yhdessä kuin erikseen. Pusero on jokin raglanhihainen perusmalli, enkä enää muista mistä tuo kaava on otettu.


Pikkuvauva-aikana ompelin Vilmalle myös kaksi fleece-vaippakuorta. Kaavana näissä on Mummut koossa NB ja S. Kuvassa nuo näyttävät aika samankokoisilta, mutta kyllä käytössä kokoeron huomasi. Tämä on oikein mainio malli kuorivaippoihin, koska kuoren pitää olla riittävän leveä peittääkseen alla olevan sisävaipan. Sisävaipaksi Mummut on minun makuuni liiankin tuhti malli. Toiseen vaippaan ompelin tarrat normaaliin tapaan, toiseen tein vähän ylimääräistä säätövaraa noilla pidennetyillä tarroilla. Reunat on huoliteltu tavallisella saumuriompeleella. Kokolappuina on kanttinauhaa, johon olen tekstiilitussilla merkannut kokonumeron. Tämä on kuitenkin vaippoihin aika huono viritys, koska tuo tussin jälki kuluu äkkiä pois 60 asteen pesuissa. Muuten kyllä olivat toimivat ja mukavat vaipat!
  
Fleece-kuorivaipat
Malli:
Mummut
Koko: NB, S
Kangas: fleecepala Eurokankaan palakorista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti