lauantai 2. helmikuuta 2013

Jääprinsessan luistinsuojat

Koska luistellaan ihan muuten vaan?
Kun maassa on lunta ja pakkasta.
Koska luistellaan ihan muuten vaan?
No tietenkin talvella!

Luistimenlämmittimet ja teräsuojat
Malli:
oma
Kankaat: huopunutta villaneulosta vanhasta
neuletakista, keinoturkistilkkuja
 Vanhempi tyttäremme sai joulupukilta lahjaksi ensimmäiset luistimensa. Nuo tyttöjen luistimethan eivät ole jalkineina erityisen lämpimät. Eräänkin kerran on alkanut itsellänikin varpaita palella luistelukentällä. Kertun luistimiin mahtuu onneksi villasukkakin jalkaan, mutta kylmempiä kelejä varten ompelin luistimien päälle puettavat villaiset lämmittimet.


Kaikki materiaalit lämmittimiin löytyivät mummulan ehtymättömistä varastoista. Musta neulos on 100% lampaanvillaa. Mummun villaneulostakki oli käytössä ja pesussa ajan kanssa huopunut pilalle. Huopunut villaneuloshan on käytössä lämmintä ja lisäksi mukavaa ommella, koska se ei purkaannu ja joustaa juuri sopivasti. Yläreunaan ompelin koristeeksi kaitaleen tekoturkista. Tätä löytyi pieni tilkku - lienee peruja jonkin penkkariasun tai vastaavan ompeluksista.


Eteen tuli muotosauma ja taakse tarranauhakiinnitys.  Luistinlämmittimen alareunassa on koko matkalla kuminauha, jolloin lämmitin pysyy napakasti paikallaan. Pohjan alle ompelin vielä jalkalenkin napinläpikuminauhasta ja yhden napin kiinnittimeksi.Teräsuojat ompelin tuosta samasta tekoturkiksesta. Tämä malli on yksinkertainen suorakaide, jota pyöristin hiukan molemmista päistä. Ylläreunaan ompelin kuminauhakujan.


Valitettavasti kamera ei ole sattunut kertaakaan mukaan luistelukentälle lähtiessä, joten sovituskuvia ei ole. Kerttu oppi kyllä ihmeellisen nopeasti "luistelemaan", eli pysyy jo itse pystyssä luistimilla ja pääsee jopa eteenpäinkin.  Vilma taas on mitä ilmeisimmin kiinnostunut enemmän hiihtämisestä.


3 kommenttia:

  1. Hei! Miten piirsit näiden lämmitinten kaavat?

    VastaaPoista
  2. Hei, piirsin lämmitinten kaavan melko lailla vapaalla kädellä eli asettelin kankaan luistimen päälle ja siihen sitten hahmottelin leikattavien kappaleiden ääriviivat. Tuo villaneule oli hiukan joustavaa, niin se sitten antoi vähän anteeksi, jos ei vaikka olisi ollutkaan ihan millilleen sopivat... :)

    VastaaPoista