perjantai 15. helmikuuta 2013

Pallopaita ja muita perusjuttuja

Uusi vuosi, uudet kujeet! Minun kohdallani uusi vuosi on tarkoittanut myös aloitusta uudessa työpaikassa. Haasteita on riittänyt, sillä uudet työtehtävät poikkeavat aika tavalla kaikesta tähän saakka oppimastani.
Vudenvaihteessa sain viimein aikaiseksi myös järjestää itselleni ompelunurkkauksen vaatehuoneeseen. Tämähän on upeaa edistystä entiseen verrattuna, sillä tähän saakka olen aina levittänyt koneeni keittiön ruokapöydälle - ja joutunut keräämään ne siitä heti kohta poiskin. Toivottavasti ompeluharrastus saa uutta vauhtia uudesta työtilasta.
Naisen trikoopaita
Malli:
Patchwork, Ottobre Woman 5/12
Koko: 38/40
Kangas: Puuvilla-elastaanitrikoo Eurokankaasta

Olin aloittanut tämän paidan ompelemisen jo syksyllä, kun tarvitsin siistejä perusvaatteita silloiseen keikkatyöhöni. Tuolloin ompelu jäi kuitenkin kesken, ja loppujen lopuksihan en enää mitään työvaatteita tarvitsekaan, kun on nykyisin vaatteet firman puolesta. Mutta kiva paita tästä kuitenkin tuli. Jouduin kaventamaan puseroa aika paljon sivusaumoista, ja itse asiassa tykkäisin että se saisi olla vieläkin vähän tyköistuvampi. Positiivista tässä mallissa on riittävän pitkä helma ja hihat. Kun 165-senttiselle hukkapätkälle on jonkin käsittämättömän mutaation seurauksena kehittyneet gorillan yläraajat, ovat kaupan puseroiden hihat useimmiten auttamatta liian lyhyet.

Tykkään väristä ja kuosista kovasti. Ja tykkäsi Kerttukin, sillä hän oli hiukan pettynyt että tällä kertaa vaate tulikin äidille eikä hänelle. Täytynee hakea pallotrikoota lisää, sillä se on vieläpä varsin laadukkaan tuntuista. Kyllä tämä pääsi heti lempipuseroiden kastiin. Pahoittelen, että malli suvaitsi saapua kuvauksiin "pipotukassa" ja urheiluhousuissa...Sitten samalla innolla tuunasin kesämekosta tunikan. Tämä tomaatinpunainen nappimekkohan on ostettu viime keväänä Halpa-hallista. Se on ollut ahkerassa käytössä - niin ahkerassa, että takahelmaan oli tullut reikä. Minua myös ärsytti tuo pääntie, joka oli ommeltu kieroon. Siispä leikkasin reikiintyneen helmaosan lyhyemmäksi, siitä sain sopivasti materiaalia pääntien kaitalehuolitteluun. Eipä mene enää pääntie kierteelle. Mekosta tuli  vesirajamittainen, joten ei sitä enää viitsi käyttää ilman housuja. Hauska vaate kutenkin leggingsien pariksi.

Lapsen pikkuhousut
Malli:  
Dumbo, Ottobre 6/10
Koko: 110
Kankaat: Pallotrikoo Eurokankaasta
Musta trikoo vanhasta kesätopista
Pallotrikoon jämätilkuista valmistui vielä pikkupöksyt 4-vuotiaalle neitokaiselle. Vyötäröllä on resori ja pehmeää pyjamakuminauhaa. Mustiin alkkareihin uusiokäytin trikoota vanhasta venähtäneestä kesätopista. Lisäsin eteen merkiksi pätkät Sampsukan koristenauhoista, niin pöksyt menevät helpommin oikein päin päälle. Tämä oli ihan mukava "hipster"-malli lapselle, kun ei ole vyötäröltä liian matala. Näitä voisi tehdä lisääkin, jos epämääräisen kokoisia trikootilkkuja kertyy jatkossakin nurkkiin pyörimään.

4 kommenttia:

 1. Kiva pallopaita! Ja sopii tosi kauniisti tuon hihattoman tunikan alle! Tykkään :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, eikö vaan olekin herkullinen väri!

  VastaaPoista
 3. Iloinen blogi sinulla sekä hienoja töitä - siksi annoin blogillesi New Blog Love- tunnustuksen. Juttu tunnustuksesta löytyy omasta blogistani:

  http://tuulenpesanpoikasia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle, Tuulenpesä! Tämä innostaa jatkamaan...

  VastaaPoista