tiistai 26. helmikuuta 2013

Sitruunalaku-haalarihousutPotkuhousut ja paita
Malli: paita "Baby basics", ottobre 4/11
potkuhousut "Snail walk", Ottobre 4/12
Koko: 80 cm
Kankaat: velour Eurokankaasta, pallotrikoo
mumman kaapista, resori ja nepparit Sampsukasta
Pitkästä aikaa päätin tehdä Vilmalle vaatetta. Tuolla kuopuksellahan on kaappi täynnä isosiskon vanhoja ihanuuksia, eikä siksi ole ollut tarvetta ommella neidille mitään. Nyt kuitenkin tuo velour alkoi elää mielessäni omaa elämäänsä, joten pakkohan tämä sitruunalakun värinen setti oli päästä toteuttamaan.

Ostin valkoista puuvillavelouria Oulun Eurokankaan palakorista aikoja sitten. Olen silponut siitä muutamaan pienempään työhön paloja, ja yhden pätkän värjäsin keltaiseksi erään toisen värjäysprojektin yhteydessä. Väri oli Dylonin pesukoneväriä. Ajatuksena oli tehdä vaippoja Vilmalle, mutta tuosta keltaisesta tuli niin herkullisen värinen, ettei sitä raaskinut vaippoihin piilottaa.
Housujen mallina Snail walk on veikeä, mutta mitoitukseltaan yllättävän pieni. Ei paitakaan kyllä kovin iso ole - 80-senttiseen settiin ei juuri jäänyt kasvunvaraa. Potkuhousujen olkaimissa on kuitenkin vielä toiset nepparit säätövarana. Paitakangas löytyi mummolan kaappeja koluamalla.

Ompeluun tuli mutkia matkaan, kun saumurini lakkasi ko-operoimasta ja joutui huoltoon pariksi viikoksi. Peitetikkipuolta ei kyllä vieläkään saatu kuntoon, joten resorikanttaukset on tehty kaksoisneulalla. Kaksoisneula teki trikooseen silmäpakoja, joten sen takia piti helmakäänteen sijaan laittaa paitaan resori myös alas. Pepussa ja hihassa on tähtiapplikaatiot velourista.
 Vilmakin osoittaa jo orastavaa kiinnostusta käsitöihin...


6 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana setti. Ja kyllä, värit ovat kuin lakun käärepaperista. Jäin lukijaksi.

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit ja suloinen lapsi :)

  VastaaPoista
 3. Voi aivan ihanan veikeä setti. Mä en oo tota snail walkia uskaltanu kokeilla kun näyttää niin hassulta siinä lehden kuvissa. Mutta kokeiluun taitaapi mennä! Ja sait samalla uuden lukijan =D

  VastaaPoista
 4. Minäkään en oo uskaltanut kokeilla tuota mallia, kun se näytti niin oudolta, mutta nyt se vaikuttaa varsin houkuttelevalta meidänkin 1-vuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos mukavista kommenteista! Ja tervetuloa mukaan, uudet lukijat!

  VastaaPoista