torstai 28. maaliskuuta 2013

Tipuja ja noitia

Virvon, varvon
tuoreeks, terveeks...

Pääsiäisperinteisiin on ainakin meillä päin kuulunut virpominen palmusunnuntaina. Lapsena mekin kiersimme naapureissa virpomassa, ja pieniä karkkiyllätyksiä saimme yleensä palkaksi. Tänä vuonna meidän 4-vuotias Kerttu pääsi ensimmäistä kertaa itse virpomaan, ja Vilma kulki mukana "maskottina".

Tämän näköisiä trulleja meiltä lähti sunnuntaina liikenteeseen. Mietin alun pitäen, että Vilma olisi voinut pukeutua mustan kissan asuun, kun noidillahan usein on kissoja. Kuitenkaan kotoa ei löytynyt yhtään pikimustaa vaatetta pikkuneidille, enkä oikeastaan sellaista halunnut tehdäkään. Tuskinpa sellaista tulisi paljon käytettyä ainakaan myöhemmin. Kertun mielestä Vilmasta tulisi oikein hyvä pääsiäistipu, joten sellainen sitten tehtiin.

Lapsen naamiaisasu, "tipu"
Malli:
Ottobre 1/13
Tikrutin -huppari ja Tiikeri -housut
Koko: 80 cm
Kankaat: Fleece Eurokankaasta,
oranssi trikoo vanhasta T-paidasta
Ottobren hupparimalli oli vuoritettu, mutta en viitsinyt tähän naamiaisasuun tehdä niin monimutkaista ratkaisua. Siispä huppari on tehty ihan yksinkertaisesta mikrofleecestä. Sopivan väristä fleeceä löytyi valmiiksi komerosta. Onhan tämä väriltään kyllä aika räikeä, mutta ehkä sitä tulee keväällä käytettyä välipuserona ulkohaalarin alla kuitenkin. Housuja varten leikkelin yhden vanhan mainos-T-paidan palasiksi.
Hupparin malli on mielestäni hyvä normaalivartaloiselle tai hoikalle lapselle. Pidän tällaisesta vähän tyköistuvammasta mallista. Housut taas olivat omituisen malliset. Vyötäröosa vaikuttaa vaippaa (erityisesti kestosellaista) käyttävälle lapselle turhan matalalta. Mutta kyllä nämä varmasti kesähousuina menevät.

Pikku-noidalle löytyi asu poistettujen vaatteiden laatikosta. Minun vanha, musta trikootunika oli Kertulle kuin täysimittainen mekko. Päähän ja harteille tarvittiin tietysti villahuivit lämmittämään. Jotain väriä piti asuun kuitenkin saada, joten ompelin noidan asuun puuvillakankaasta essun.
Essun malli on "vedetty hatusta", kangas on jo parista aiemmasta ompeluksesta tutuksi käynyttä. Nyt tämä kangashirvitys alkaa olla loppuun käytetty, eli eipähän kummittele kaapissa enää.
 
 Tässä pikku virpojat ovat jo kovaa vauhtia lähdössä kierrokselle. Hyvää pääsiäistä kaikille!


1 kommentti: