maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kierrätettyä juhlamuotia lapselle

Päivitetäänpä tänne vaihteeksi näitä vanhempiakin juttuja, eli viime talvena valmistunut juhla-asu. Tämä setti sai alkuunsa pakottavasta ompelutuksesta. Kun oikein alkaa ompeluttaa, on vain pakko ryhtyä toimeen, vaikka mihin vuorokaudenaikaan. Silloin materiaaliksikin sopii se, mitä käytettävissä on. Tällä kertaa kaivelin kirpputoripussista veljeni ja isäni hylkäämiä vaatteita, seuraavanlaisella lopputuloksella:

Lapsen juhla-asu
Malli:
Paita/mekko Ottobre 6/11, hame ilman kaavaa
Koko: n. 104 cm
Kankaat: Kierrätyskassista miesten kauluspaita ja farkut,
kanttauksiin puuvillakangasta tyynynliinasta
Näille kamppeille ei siis todellakaan tullut paljon hintaa. Paidan koristenapit ovat jälleen kerran mummulan ehtymättömästä aarrelaarista. Hameeseen ostin uuden vetoketjun, vaikka periaatteessa senkin olisi voinut kierrättää farkuista. Halusin kuitenkin hiukan pitemmän ja ohuemman ketjun kuin farkuissa ollut housuketju.
Tein lisäksi vielä toisenkin paidan. Tähän en muistaakseni käyttänyt mitään erityistä kaavaa, kunhan vähän katsoin mittoja jostain Kertun sopivasta paidasta. Helmasta tuli tuollainen leveän hulmuava, mutta tätä paitaa voi sitten käyttää tunikana vaikkapa leggingsien kanssa. Tähän lisäsin rintamukseen tuollaiset röyhelöt, jotka on rullapäärmätty vaaleanpunaisella langalla.
Molemmissa paidoissa on napitusalkio takana. Olen käyttänyt hyväksi paidoissa valmiina olleita nappilistoja, joten ei tarvinnut alkaa värkätä napinläpiä uusiksi.


Sain viimein aikaiseksi ottaa pari sovituskuvaakin näistä, vaikka vaatteet ovat olleet käytössä jo pitkään. Varsinkin tuo hame on ollut mieleinen myös päiväkotivaatteena . Nyt näitä kuvia katsoessa huomaan, että tyttö taitaa olla pian kasvanut tästä asusta ulos...


Näin hyvin tuo hame istui päälle vielä talvella.


Asu oli päällä pikkusiskon 1-vuotiskuvassakin, vaikka tässä ainakaan paidan yksityiskohdan eivät oikein pääse näkyviin. Mutta kun kierrätysmuoti -teemalla ollaan liikkeellä, niin katsokaapa tuota pikkusiskon mekkoa: silläkin on ikää 28 vuotta.


Tässä kyseisen mekon alkuperäinen käyttäjä (allekirjoittanut). Kuva on haalistunut, mekko ei.

4 kommenttia:

  1. Ihanan mallinen hame! Hienot juhlakuteet muutenkin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hameen malli on tosi yksi kertainen: yläosa on ihan perushame (vyötäröllä kaarroke), ja röyhelö on täysi ympyrä. Laitoin röyhelöitä kaksi eri leveyttä. Ohuesta farkusta tulisi ehkä vielä hulmuavampi helma, mutta sievähän tämä on näinkin.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista