maanantai 29. heinäkuuta 2013

Hautajaismekot lapsille

Jälleen tulee esittelyyn muutaman kuukauden takaisia ompeluksia, tuoreempaa tuotantoa odotellessa. Huhtikuussa saattelimme haudan lepoon korkeaan ikään ehtineen sukulaisemme. Aivan lähiomaisesta ei ollut kyse, mutta hienon ihmisen poismeno tuntui silti raskaalta.

Lasten hautajaismekot
Malli:
Pienempi mekko Ottobre 6/2011 "Myyry"
Isompi mekko Ottobre 6/2009 "Sweet sunday"
Koko: Isompi koko 110, pienempi 80
Kankaat: Eurokangas Rovaniemi
Hautajaistilaisuutta varten meiltä aikuisilta löytyi sopivaa, siistiä vaatetta. Lasten juhlavaatteet sen sijaan näyttivät kaikki liian kirjavilta arvokkaaseen tilaisuuteen, joten päätin tehdä tytöille hautajaisiin sopivat mekot. Kaikki kankaat ja tarvikkeet löytyivät Eurokankaasta. Tykkään kovasti näistä pilkullisista puuvilloista, joita on myynnissä tänä kesänä ollut monessakin eri sävyssä. Tätä samaa kangasta on oranssina ollut esillä jo aiemmissa ompeluksissa. Vuoriksi laitoin mekkoihin mustaa vuorikangasta ja helmaan valkoista puuvillabatistia.

Tässä ollaan juhlaan lähdössä. Huomaa pitsisukat ja yhteensopivat juhlakengät!
Pienempi Myyry-mekko on mielestäni todella suloinen pienelle tytölle. Kertulle tuo malli näytti kuitenkin liian "taaperomaiselta". Sweet sunday-mekossa oli lehden mallissa helmassa röyhelöt kolmessa kerroksessa, mutta minä tein tähän mekkoon kerroksia vain kaksi. Tuli mielestäni ehkä mukavamman näköinen ja vähän asiallisempi tällä tavalla tehtynä.

Hautajaistilaisuus oli kaunis ja koskettava. Kovin kauan emme pystyneet viipymään paikalla, kun nuorempaa neitiä alkoi väsyttää ja kiukuttaa. Minulle oli kuitenkin tärkeä saada olla paikalla sen pienenkin hetken, kunnioittamassa lapsesta saakka rakkaaksi tulleen ihmisen muistoa.

4 kommenttia:

  1. Osaanottoni!!! Mutta apua miten kauniit mekot!!!

    VastaaPoista
  2. Todella suloiset mekot! Siistit mihin vain juhlaan ja arvokkaampaan tilaisuuteen :)

    VastaaPoista
  3. Kauniit mekot! Kiitos Ihanasta Unelmien Kesäkassista. Avasin juuri pakettisi, joka odotti keittiön pöydällä kotiinpaluutani. Otan heti käyttöön. Olisi mukavaa saadaa yhteystietosi, muistaisin Sinua.

    VastaaPoista