maanantai 1. heinäkuuta 2013

Salaiselle ystävälle Vol. 2

Tämä päivitys on jatkoa edelliselle "Salainen ystävä"-tekstille. Minullehan siis lankesi peräti kaksi salaista ystävää, ja sain lahjavaatteet vastaavasti molemmille omille lapsilleni.
Toinen vastaanottaja oli haastavampi tapaus kuin tuo ensimmäinen. Sain tosin luvan valita, kenelle kolmesta sisaruksesta teen vaatteen. Olisin tietysti voinut valita jomman kumman pienistä tytöistä, mutta päätin nyt kerrankin käyttää tilaisuutta hyväkseni ommella vaatetta POJALLE. Ja vieläpä isolle pojalle, jolle ei tietysti enää mikään nallekuosi passaa. Toiveena oli värikästä vaatetta urheilulliselle kaverille. Ja tällaisen poikamaisen setin sain aikaan: 

Pojan liivi, paita ja housut
Malli:
Liivi Ottobre 3/12 "Windy days"
Paita ja housut Ottobre 1/13
Koko: 140 cm
Kankaat: tähtitrikoo ja twilli Ottobrelta
college ja valk. resori Eurokankaasta
limenvihreä resori nettikirppikseltä

Liivin takappuolelle applikoin trikoosta leikatut tähdet. Samaa kangasta näkyy myös kaaritaskujen sisäpuolella ja hupun vuorissa. Resorikanttaukset teettivät vähän työtä, kun minulla ei ole enää sitä peitetikkikonetta ja kaksoisneulakin päätti heittäytyä niskuroimaan.

Housuissa on normaali vetoketjuhalkio. Puseron alapäärmeen tein jousto-ompeleella. Kyllä vain, museoviraston suojeluksessa olevassa ompelukoneessani on yksi jousto-ommel. Hämmentävää!

Housujen takataskuun on myös tikattu tähti, mutta se ei erotu kovin hyvin, koska en uskaltanut ommella sitä kontrastivärillä (hutiompeleet olisivat näkyneet liian selvästi).
Liiviasu meni Vaapulan Mandalle. Siellä näyttää olevan asusta myös sovituskuvia. Ja hei, Vaapulassa on muuten myös arvonta - käykääpä kurkistamassa, kun on kivoja palkintoja!

Ja niin, tulihan meillekin suloinen paketti postissa. Tytöt saivat syksyksi pitkät tunikat, ja taisivat tulla molemmille ihan lempiväreissä. Vilmalle sopii tuo turkoosi jotenkin ihan mahdottoman hyvin. Neulokset näyttävät olevan Majapuun kamomillaheppa-kuosia.
Kiitos näistä kuuluu Kierot saumat -blogin Hannalle. Pahoittelen, etten ole saanut aikaiseksi ottaa näistä parempia sovituskuvia. Tuhma minä!

1 kommentti:

  1. Aivan ihana ompelus isolle pojalle ja oletpa saanut ihanat mekot salaiselta ystävältä!

    VastaaPoista