maanantai 26. elokuuta 2013

Vielä on kesää jäljellä..

Juuri havahduin siihen tosiasiaan, että kesä vetelee viimeisiään. Virallisestihan viikon päästä on jo syksy - on siis enemmän kuin korkea aika päivittää tänne viimeiset kesäompelukset ennen villasukka-aikaan siirtymistä.
Tähän lapsen toppiin otin kaavan vanhasta topista, mutten huomioinut että kyseinen toppi oli saajalleen jo vähän pieni. Näin tuli siis nafti tästä paidastakin. Onneksi seuraava käyttäjä on jo tiedossa, kun eihän tämä ensi kesänä enää mahdu päälle. Topin värit valitsin kaupasta ostettujen sortsien mukaan. Oranssi joustofrotee oli väriltään tylsän hailakka, mutta pinkit resorit piristävät ilmettä edes vähän.
Näiden kuvien jälkeen päätin sitten kuitenkin purkaa topin atomeihin ja tehdä uusiksi. Lisäsin topin alareunaan pitemmän resorin, suurensin kädenteitä ja lisäsin niskaan nepparikiinnityksen, jolloin liian pieneksi jäänyt pääntie ei haittaa niin paljon. 
Poing poing!
Tytön toppi ja polvihousut
Malli:
Toppi "Veruschka", Ottobre 1/13
Housut "Easy piece", Ottobre 3/13
Koko: 110
Kankaat: Bambi-trikoo Sampsukka
Raitafrotee Metsola
Ruskea-valkoraidallinen joustofrotee löytyi Metsolan alennuksesta jo pari vuotta sitten. Tein siitä pari vaippaa kuopukselle, ja lopusta oli tarkoitus tehdä jotain vaatetta. Unisex-väri oli kuitenkin mielestäni liiankin unisex pienelle tytölle, joten värjäsin tämän pesukonevärillä. Samaan koneelliseen lykkäsin pätkän valkoista resoria, joten ei tarvinnut etsiä kankaaseen sopivaa sävyä kaupoista.
Olen viime aikoina yrittänyt keskittyä olemassa olevien kangasvarastojeni käyttämiseen sen sijaan, että ostaisin aina vain uutta. On se kyllä vähän kummallista, että ostohetkellä ihanilta tuntuneet kankaat alkavat muutaman kuukauden inkuboimisen jälkeen vaikuttaa tylsiltä. Pitäisi siis käydä toimeen saman tien inspiraation iskiessä eikä jäädä säästelemään "herkkupaloja" hyllyihin. Niin, tämä "ihana" bambipalakin oli hyllyssä aika kauan, kun mielestäni siihen ei sopinut väriltään mikään muu ostamani kangas. Lopulta päätin laittaa värit sekaisin, eikä tuo värien sekasotku ainakaan käyttäjää ole häirinnyt.
Kun ulkona ei ollut enää trampoliini-ilma, tyydyttiin toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon...

Ja tämäkin toppi on minun makuuni turhan tyköistuva, vaikka Ottobren kaavat ovat yleensä varsin leveitä. Sopisi siis paremmin hoikalle lapselle, vaikka tuo meidän Kerttukin on enemmän sieltä sirppanasta päästä.

Ps. Pahoittelen, jos onneton otsikkovalintani aiheutti teille riivaavan korvamadon. Kuunnelkaa jotain sopivan ankeaa Suomi-heviä, niin kyllä se siitä syksyksi muuttuu. 
Pps. Seuraavallakin kerralla pompitaan...

2 kommenttia:

  1. Kaunis leikkaus tuossa oranssissa topissa! Ihania vaatteita nuo kaikki! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa tuossa topissa tosiaan ihana leikkaus ja värit.

    VastaaPoista