torstai 7. marraskuuta 2013

Se on jänes!

Sanna on vihdoin palannut kotiin ja koneen ääreen. On kyllä ihana päästä takaisin omaan kotiin ja eroon matkalaukkuelämästä, vaikka kyllähän Sallassakin viihtyi vallankin mainiosti. Siellä välikodissa minulla ei ollut viimeiseen kahteen kuukauteen käytössä ompelukonetta eikä viimeiseen kuukauteen käytössä kotitietokonetta (ajatella, että tietokoneen voi Rovaniemen-reissulta UNOHTAA ottaa mukaansa!). Blogielämä on siis ollut hyvinkin hiljaista. Syvimmät pahoitteluni, mikäli joku on jo kovasti ehtinyt odottaa uusia julkaisuja.
Tänään esittelyyn pääsee yksi elokuulla valmistunut asu, sillä uutta tuotantoa ei kotiinpaluun jälkeen ole vielä ehtinyt valmiiksi asti - muutamia neuletöitä lukuunottamatta. Kun nyt saisi ensin kapsäkit purettua, voisi ehkä ajatella uusia ompelutöitäkin. Ideoita nimittäin on kyllä pieni pää täynnä, ja lisäksi monta keskeneräistä hommaa odottamassa.
Lapsen mekko ja leggingsit
Malli:
Mekko "Circus horse", Ottobre 4/13
Housut "Chillax", Ottobre 1/13
Applikaatiokuva: Elisa Tuohimaa
Koko: 110 cm
Kankaat: Pallotrikoo Eurokangas,
musta velour Sampsukalta
Kyseessä oli jälleen kerran Saumanvara-ompeluryhmän haaste. Tehtävässä piti toteuttaa Elisa Tuohimaan piirtämä pupukuva johonkin valmiiseen vaatteeseen. Tällainen aihe siis annettiin: 

...ja tällainen siitä minun käsittelyssäni tuli: 


Tämä oli ehkä pikkutarkin applikaatio, mitä olen tähän saakka tehnyt. Myöhemmin kuulin, että pupukuva oli suunniteltu kankaanpainantaa ajatellen, joten ehkä tämä olikin ommeltavaksi hiukan haastava. Ainakin tällaiselle aloittelijalle. Hiukan tuo pupu näyttää olevan bilemeiningeissä ja ripsarit poskilla, mutta ehkäpä se on festaripupu...
Takapuolella tietysti häntä vilkkuu:
Sovituskuvista näkee, että tuo helman kanttaus kääntyy tuonne sisäpuolelle, joten ei ollut helman huolitteluun kaikkein onnistunein valinta. Ei tarvitse kokeilla tuotakaan siis toista kertaa. EN silti aio purkaa tuota, koska ei häiritse minua niin paljon (kuin moni muu asia tässä mekossa). Musta väri lapsen vaatteessa tuntui aluksi vieraalta, mutta vadelmanpunaisten kanttausten ansiosta asu ei mielestäni ole silti liian synkkä. Mekkoa on pidetty myös paljon pinkkien sukkahousujen kanssa, jolloin väriä tulee asuun lisää.
Sain jo "tilauksen" samanlaisesta mekosta pukinkonttiin, kun erään toisenkin 4-vuotiaan neidin mielestä pupunen oli vallan viehättävä. Tällä hetkellä pukkihommat ovat kyllä vielä täysin aloittamatta. Mutta eihän sitä tiedä, mitä kaikkea vielä ennen joulua innostuu askartelemaan! Juu, ja onhan se tosi imartelevaa, jos meikäläisen tekeleet kelpaisivat muillekin kuin omille mukuloille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti