tiistai 12. marraskuuta 2013

Synttärikemuja ja hyvästit vaipparallille

Uskottava se on: meillä ei asu enää vauvaa. 
Vilma-neiti täytti viime viikolla kaksi vuotta. Hänestä on tullut jo iso tyttö, joka osaa puhua melko hyvin ja tuoda oman tahtonsa esille. Aika usein aikuiset vieläpä ymmärtävät, mitä Vilma sanoo. Jos eivät ymmättä, osaa isosisko suomentaa. 

2-vuotissynttäreitä juhlistettiin kakkukahvien kera. Tässä näyte kondiittorintaidoistani. Taidanpa edelleen keskittyä harrastuspuolella enemmän ompeluun kuin leivontaan (koska kakkuja ei voi edes purkaa, kun menee pieleen...). Ihan syötävää tuo kakku silti oli. 

Vilmaa vähän jännitti kynttilöiden puhaltaminen, joten isi sai tällä kertaa auttaa.

Kerttu-sisko oli askarrellut Vilmalle syntymäpäiväkortin ja kirjoitti onnittelutekstinkin itse. Äidin ei tarvinnut auttaa yhtään - ei hassummin 4-vuotiaalta!
Synttärilahjan Vilma pääsi tietenkin valitsemaan itse (kaupasta siis, tämä ei ole itsetehty). Pinkille pöllölle Vilma antoi nimeksi "Pöllö-Pöllö-Pöö". Tässä ollaan jo menossa yöunille uuden unikaverin kanssa.

2-vuotias osaa jo käydä itse potalla, eikä vaippaa enää laiteta päälle edes yöksi. Vilman mielestä vaippa on "hantava" (hankala), joten eihän sitä tietenkään väkisin päälle laiteta. Äitiä ei haittaa yhtään päästä sanomaan hyvästit vaipparallille, niin kivaa kuin kestovaippojen ompeleminen ja huoltaminen on ollutkin.

Tällaisen kasan vaippoja sain eilen pestyä ja pakattua varastoon odottamaan, josko joskus maailmassa vielä tulisi näille seuraavakin käyttäjä. Tässä ei itse asiassa ole vielä ihan kaikki kestovaipat, koska olen jo aiemmin varastoinut kasan NB- ja S-kokoisia vaippoja. Joo-o, onhan näitä paljon. Mutta toisaalta voi miettiä, että suurin osa näistä vaipoista on jo toisella kierroksella. Onpa tuossa joukossa pari vaippaa, jotka ovat kiertäneet jo neljällä lapsella. Eli melkoinen kasa kertakäyttövaippoja on säästynytkin...

Tästä päästäänkin kätevästi VAIPPA-ARVONTAAN. Kaapin täytteeksi on jäänyt läjä vaippakankaita, joille pitäisi keksiä hyötykäyttöä. Ompelen näistä loppukuussa muutaman vaipan arvontapalkinnoksi. Käykääpä osallistumassa!
 https://4.bp.blogspot.com/-dXaXqhNDfwk/UoIiodFEYpI/AAAAAAAABP4/Pi8rtvC9ghk/s1600/ARVONTA.JPG
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti